Andrej Hryc bojuje s leukémií: Takhle oslavil první narozeniny po chemoterapii!

Andrej Hryc oslavil narozeniny s dcerou Wandou 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

1. prosince 2020 15:33

Herec Andrej Hryc (71) bojuje s těžkou nemocí. Kvůli akutní leukémii a následné léčbě výrazně zhubnul a tak trochu se ztrácí před očima. Přesto se ale snaží dál bojovat. Své včerejší narozeniny dokonce oslavil v oblbené hospůdce!

Slovenský herec Andrej Hryc rozhodně nevzdává svůj boj s mimořádně vážnou nemocí.  Lékaři mu na jaře diagnostikovali akutní leukémii. Bylo to doslova za pět minut dvanáct, kdyby prý přišel o čtyři dny později, už by nebyl mezi námi. V bratislavské nemocnici podstoupil na jaře náročnou léčbu a transplantaci kostní dřeně.

Hrát teď sice nemůže, přesto se snaží užívat si každý den! Léčba pokračuje, týdně dochází do nemocnice. I tak si našel chvíli, aby oslavil své narozeniny a svátek, které shodně slaví 30. listopadu.

„Můj táta dnes slaví svátek a narozeniny. Ze žertu říká, že měl spořivé rodiče, kteří ho pojmenovali Andrej, jen aby ušetřili na dárky,“ popisuje na facebooku Hrycova dcera Wanda, která se živí jako producentka.

Právě ona a další blízcí s Hrycem jeho velký den oslavili. „Protože byl krásný slunečný den, tak jsem ho vzala na procházku do jeho oblíbené hospody, kam chodí na více než 50 roky a pořád je tu štamgast,“ vysvětluje.

Ona hospůdka se jmenuje Funus, což je vzhledem k Hrycovým problémům tak trochu ironické. „Chodím tam s ním od malička a mám pocit, že se tam za ty roky moc nezměnilo. Vlastně se tam nic nezměnilo. Proto asi máme Funus tak všichni rádi. Jsou prostě stále na světě jistoty, které nezklamou. Krásné narozeniny tati a děkuji za krásný den,“ popřála otci Wanda Hrycová.

Témata: Andrej Hryc