Mike Tyson se vrátil do ringu: V 54 letech ukázal, že to v sobě pořád má!

Mike Tyson (autor: © Glenn Francis, www.PacificProDigital.com)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. listopadu 2020 10:03

Fanoušci boxu po celém světě se dočkali comebacku, v nějž už nejspíš sami nevěřili. V 54 letech se v ringu znovu objevil legendární Mike Tyson a ukázal, že boxerské dovednosti rozhodně nezapomněl. Jak jeho zápas dopadl?

Neuvěřitelných 34 let poté, co získal ve 20 letech poprvé titul mistra světa, se Mike Tyson vrátil do ringu. Naposledy předtím boxoval v červenci 2005. To ještě na zápasy chodili diváci, což tentokrát kvůli koronaviru nebylo možné.

Jeho utkáním s o tři roky mladším Royem Jonesem, rovněž někdejším mistrem světa, uzavřel netradiční galavečer v prázdné aréně Staples Center v Los Angeles. Zápas skončil po osmi dvouminutových kolech nerozhodně.

Tentokrát šlo v první řadě o exhibici s charitativním podtextem. Odměnu, která údajně činí 10 milionů dolarů, věnuje Tyson na charitu. Legendární boxer prohlásil, že je to lepší než bojovat o titul.

Tyson původně doufal v utkání s někdejším rivalem Evanderem Holyfieldem, kterému ve vzájemném zápase v roce 1997 ukousl kus ucha a byl diskvalifikován. Dnes spolu oba dobře vycházejí.

Témata: Mike Tyson Box