Zemřel Diego Maradona (†60): Pelé ho vyzval na zápas v nebi, co další legendy?

Diego Maradona

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. listopadu 2020 9:19

Nejen Argentina, ale celý svět oplakává předčasný odchod slavného Diega Maradony. Smutno je především dalším fotbalovým legendám v čele s Pelém. Ozvaly se i některé české hvězdy?

Svět sportu ve středu zasáhla velice smutná zpráva. Jak vás stars24.cz informoval, zemřel legendární fotbalista Diego Maradona. Příčinou smrti bylo srdeční selhání, které přišlo jen pár týdnů poté, co se podrobil operaci mozku.

Než se neobyčejně nadaný Argentinec objevil v druhé polovině 70. let minulého století na scéně, byl téměř jednomyslně považován za nejlepšího hráče všech dob Pelé. Právě osmdesátiletý Brazilec je autorem jednoho z nejdojemnějších vzkazů.

Que notícia triste. Eu perdi um grande amigo e o mundo perdeu uma lenda. Ainda há muito a ser dito, mas por agora, que Deus dê força para os familiares. Um dia, eu espero que possamos jogar bola juntos no céu. pic.twitter.com/6Li76HTikA

— Pelé (@Pele) November 25, 2020

„Ztratil jsem milého kamaráda a svět přišel o legendu. Je toho spousta co říct, ale prozatím jen - nechť Bůh dá jeho rodině sílu. Jednoho dne, doufám, si spolu zahrajeme fotbal v nebi,“ napsal na sociálních sítích. Z českých fotbalových legend se ozval např. Antonín Panenka, který se sám nedávno potýkal s velkými zdravotními problémy.

„Každé úmrtí je tragické a těžko se přijímá. Maradona se ale právem mohl považovat za legendu. Měl jsem čest za národní tým nastoupit proti němu. Dodnes jsem z jeho kousků unesen. Jinak ale nevedl život, který by patřil do čítanek,“ uvedl autor nejslavnější penalty české fotbalové historie pro EuroZprávy.cz.

Témata: Diego Maradona Pelé Antonín Panenka