Attila Végh: Výhra nad Karlosem Vémolou I RAKOVINOU!

Karlos Vémola VS Attila Végh

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. listopadu 2020 14:46 | Aktualizováno: 22. listopadu 2020 22:02

Slavný slovenský zápasník Attila Végh před nedávnem porazil v ostře sledovaném souboji českého reprezentanta Karlose Vémolu. Ve stejnou chvíli se ale odehrával ještě jeden zápas. 14letý Dominik z vesnice Obyce, pro kterého je Attila vzorem, vyhrál nad rakovinou.

Vše začalo koncem roku 2018. Dominika neustále bolela hlava a přestal růst. Matka ho proto vzala k lékaři, kde chlapci řekli, že jde o symptomy nedávno diagnostikované boreliózy.

"Ptala se mě, jestli má nějaké problémy. Řekla jsem, že stále ho bolí hlava. Jen on pak začal zvracet a býval unavený. Přišel ze školy, najedl se a spal. A spal až do večera. On už vůbec nemohl," vypráví podle serveru Topky matka chlapce.

Po několika dalších vyšetřeních nakonec lékaři vyřkli hrozivou zprávu: nádor na hypofýze. A rovnou dva. Lékaři proto okamžitě zahájili léčbu, která zabrala. 

V den, kdy byly Dominikovy výsledky negativní, vyhrál rozhodující souboj i jeho vzor, zápasník Attila Végh. Chlapec tvrdí, že právě film o něm mu dodal sílu, aby rakovinu porazil. 

Nakonec se spolu oba setkali. "Největší radost mám, když mě vidí nějaké dítě, přijde a obejme mě. Spontánně. Jsem rád, že mu mohu alespoň takto pomoci a dát mu radost a naději do života. To je pro mě největší radost," uvedl Attila. 

Témata: Attila Végh