Princ William se pustil do boje: Pozadí třaskavého interview s Dianou ODHALENO?!

Princ William 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. listopadu 2020 16:25 | Aktualizováno: 20. listopadu 2020 21:57

Čtvrtstoletí uplynulo od chvíle, kdy princezna Diana dala jedno z nejslavnějších interview. V roce 2020, tedy dávno po její smrti, se opět začalo řešit pozadí jeho vzniku. Do boje se pustil i princ William.

Pamatujete na slavné interview z roku 1995, v němž princezna Diana slavně prohlásila, že v manželství s princem Charlesem byli tři? Po pětadvaceti letech oznámili zástupci BBC, která rozhovor odvysílala, že proběhne vyšetřování, které prověří pozadí jeho vzniku. Informuje o tom agentura AP.

Objevilo se totiž podezření, že se reportér Martin Bashir k vévodkyni dostal za pomoci nekalých praktik. Konkrétně měl použít zfalšované bankovní výpisy, které údajně naznačovaly, že její blízcí byli placeni za špionáž. Tehdy to vedení stanice odmítlo.

Iniciativu nynějšího managementu BBC pochopitelně ocenil princ William, syn tragicky zesnulé princezny. „Nezávislé vyšetřování je krok správným směrem,“ citoval následníka trůnu Kensingtonský palác.

Hrabě Charles Spencer, bratr princezny, se už dokonce dočkal omluvy ze strany BBC, kterou však odmítl. Stejně jako synovec požaduje skutečné vyšetření pozadí rozhovoru, dokonce je ochoten spolupracovat tak, že poskytne dokumenty a záznamy.

Témata: Princ William Lady Diana královská rodina (gbr)