Dagmar Havlová vzpomíná: Srdceryvná slova o manželovi Václavu Havlovi!

Dagmar Havlová a Václav Havel, archív Dagmar Havlové

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

17. listopadu 2020 12:50

Datum 17. listopad má pro mnoho lidí zásadní význam. Připomíná si ho i herečka Dagmar Havlová. Ta má ale tato datum spojené nejen s počátkem sametové revoluce, ale i se svým pozdějším manželem Václavem Havlem!

Na 17. listopad 1989 vzpomíná i herečka a někdejší první dáma Dagmar Havlová. V ten den stála spolu s kolegy na jevišti Vinohradského divadla. „Lehce zmatení, ustrašení, nadějeplní a nevyspaní. Měly se hrát Hlasy ptáků, Josefa Topola,“ popisuje na svém instagramu Havlová.

To ale není to jediné, co se jí vybaví, když si vybaví tento den. Zmíněná hra pro ni má totiž mnohem hlubší osobní význam. „Na tuto premiéru se v dubnu byl podívat i člověk, který o pár let později změnil můj život v láskyplné nepřehledno, které jsem dlouho skládala do ustálené podoby. Podoby života s hlavou státu, filosofem, dramatikem, spisovatelem, vizionářem, bojovníkem, básníkem, láskou, s mým osudem určeným manželem. Skládám stále….“ zavzpomínala na svého manžela Václava Havla herečka.

Její slova dojala i další známé tváře. „Nádherně vyjádřeno, napsáno,“ dojala se touto vzpomínkou modelka Eliška Bučková. Její slova ocenily i herečka Iva Pazderková, zpěvačka Leona Machálková nebo modelka Daniela Peštová. „Nejvíc... pracovně, lidsky, osobně,“ zareagoval na slova Havlové na instagramu moderátor Honza Musil.

Témata: Dagmar Havlová Václav Havel 17. listopad