Freddie Mercury: Opravdu chtěl tohle říct nejslavnější písní?!

Freddie Mercury 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. listopadu 2020 16:01 | Aktualizováno: 17. listopadu 2020 10:56

Jsou to už téměř tři desítky let, co zemřel slavný zpěvák a skladatel Freddie Mercury, přesto ještě dnes řeší, o čem vlastně je jeho nejslavnější píseň. Podle jedné teorie jde o osobní přiznání.

V příštím týdnu uplyne 29 let od smrti legendárního zpěváka Freddieho Mercuryho, jedno výročí v souvislosti s britskou kapelou Queen už ale připadlo na poslední den minulého měsíce. 31. října 1975 vyšla skladba Bohemian Rhapsody, je to tedy již 45 let.

„Někdo tvrdí, že je to vlastně přiznání Mercuryho k homosexualitě,“ řekl k tomu Radiožurnálu moderátor a hudební publicista Honza Dědek. Validitu této teorii má dodávat verš „Mamma Mia let me go“.

„Mamma mia je vzývání panny Marie, v angličtině nazvané Mary, což je zároveň Mary Austinová, se kterou měl sedmiletý vztah, když prožil svůj první poměr s mužem,“ připomněl novinář.

Mercury o Austinové mluvil jako o lásce svého života, dokonce jí po smrti odkázal velkou část majetku. Bohemian Rhapsody vystoupila ve Velké Británii na vrchol hitparády hned dvakrát, poprvé v roce 1975 po svém uvedení a podruhé v roce 1991 po skonu zpěváka.

Témata: Freddie Mercury skupina Queen