DOSUD NEZVEŘEJNĚNÁ fotka princezny Diany! Takhle ji ještě nikdo neviděl!

Lady Diana

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. listopadu 2020 11:58 | Aktualizováno: 10. listopadu 2020 22:50

Bratr zesnulé princezny Diany Charles Spencer na sociální síti sdílel zcela novou fotografii populární členky královské rodiny. Snímek pochází z roku 1967 a podle médií jej dosud nikdo neviděl. Na veřejnosti se tak objevil vůbec poprvé.

pic.twitter.com/lpZXrQNsid

— Charles Spencer (@cspencer1508) November 7, 2020

Diana, bývalá manželka následníka britského trůnu Charlese, zahynula ve francouzské metropoli spolu se svým přítelem Dodim Al-Fayedem. V okamžiku nehody se řidič jejich vozu snažil uniknout bulvárním fotografům.

Princ Charles se poprvé oženil v roce 1981, kdy si vzal po několikaměsíčním zasnoubení Diana Spencerovou. S tou se seznámil díky Dianině sestře Sarah, se kterou Charles tehdy chodil.

To, že manželství mezi lady Dianou a princem Charlesem nebylo právě nejšťastnější, je dnes již veřejně známo. Její život se totiž z části točil kolem posedlosti druhou ženou prince Charlese Camillou Parker Bowlesovou.

Camilla byla dcerou britského armádního důstojníka a Charles se s ní cítil tak, jako s žádnou jinou ženou. Oproti tomu Diana se Charlesovi nejen posmívala, ale dokonce mu údajně i sprostě nadávala a uchylovala se k i fyzickému násilí. Charlese tak měla bít například během jeho modliteb.

Charles měl ale také silné pochybnosti a že si zdaleka nebyl jistý, že je Diana skutečně ta pravá žena, kterou by se měl vzít! Princ byl několik let po svatbě dokonce tak frustrovaný, že údajně svým přátelům řekl: "Zoufale jsem se chtěl v roce 1981 ze sňatku vyvléct, když jsem zjistil, jak hrozné jsou vyhlídky." Kromě toho podle novináře Charles řekl, že chtěl ze svatby zoufale vycouvat, protože si uvědomil, že Dianu vlastně vůbec nezná. Přesto svatbu nebyl schopen odvolat. Diana měla v době svatby 20 let.

Camilla podle některých odborníků na královskou rodinu byla po všech stránkách lepší. Byla skvělá, zralá žena, která měla svůj život pevně v rukou a žila pro rodinu. Problém byl ale v tom, že Dianu měla ráda královna. Byla totiž vnučkou její staré přítelkyně Lady Fermoyové.

"Lady dobře věděla, že její vnučka je komplikovanější, než se zdá, a že by měla Charlese varovat. Ale mlčela, protože to bylo to nejlepší pro rodinu," píše spisovatelka Penny Junorová ve své knize Vévodkyně. "V roce 1993, měsíc před svou smrtí, se ale Fermoyová omluvila královně a Charlesovi, že je před Dianou nevarovala. Řekla jim, že Diana je nečestná a problémová dívka."

I dvě desítky let po smrti zůstává Diana podle průzkumů veřejného mínění u Britů oblíbenější než její někdejší choť, princ Charles, se kterým se po nevydařeném manželství bez lásky rozvedla v roce 1996. Současná mladá generace sice chápe fascinaci princeznou, sama už ji ale necítí.

Témata: Lady Diana