Milan Kňažko: Já že měl lehký průběh? Skláním se před těmi, co mají těžký covid!

Milan Kňažko 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. listopadu 2020 12:52

Osobní zkušenost s nemocí covid-19 má za sebou také Milan Kňažko, který musel být hospitalizován v nemocnici. Podle dokumentů měl přitom lehký průběh onemocnění.

Infekce koronavirem se nevyhýbá ani slavným Slovákům, testy ji už před delším časem potvrdily u Milana Kňažka. Oblíbený herec se musel dokonce vydat do nemocnice, kde strávil jedenáct dní.

Jak se cítí momentálně? „Samozřejmě je to mnohem lepší, vrací se mi dech. Myslím, že jsem za vodou,“ zůstává optimistou. Zároveň si ale postěžoval, že k ideálu má jeho zdravotní stav daleko.

„Dech, samozřejmě, není v pořádku. Rychle se zadýchám a hluboko ještě cítím, že je to bolestivé. To se, hádám, postupně zlepší. Je brzy mluvit o tom, jestli jsem mezi těmi 30 %, které mají trvalé následky,“ řekl bývalý politik webu noviny.sk.

Kňažko prozradil, že v chorobopise má uveden mírný průběh nemoci covid-19. „Já se skláním před těmi, co mají těžký průběh, protože jsem měl 11 dní horečky 38-39, velmi bolestivý kašel. Pokud toto byl mírný průběh, tak ten těžký musí být něco hrozného,“ konstatoval.

Témata: Milan Kňažko