Královna Alžběta opět osiří: Lockdownu se nemůže vzepřít ani ona!

Královna Alžběta II. 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. listopadu 2020 12:32

Členové britské královské rodiny samozřejmě mají mnohá privilegia, v kritických chvílích se však snaží jít poddaným příkladem. Chystanému lockdownu se nehodlá vzepřít ani královna Alžběta.

Velká Británii čeká od tohoto čtvrtka přinejmenším do 2. prosince částečný lockdown. Premiér Boris Johnson nařídil uzavřít všechny restaurace, bary a zbytné obchody v Anglii. Lidé by podle něj také měli odcházet z domova jen v nutných případech.

Posledního příkazu se hodlá držet také královna Alžběta. Buckinghamský palác oznámil, že jej stejně jako na jaře opustila. V pondělí společně s manželem Philipem odcestovala strávit izolaci na zámek ve Windsoru.

Tam byla panovnice již od poloviny března a jeho bezpečí opustila až po jistém uklidnění situace během letních měsíců. V těchto dnech vyšlo najevo, že se nákaze koronavirem nevyhnul ani další z jejích blízkých, konkrétně princ William.

Británie o víkendu jako třetí v Evropě překonala hranici milionu pozitivních testů na koronavirus od začátku pandemie a podle vládních expertů v zemi exponenciálně roste počet nakažených i hospitalizovaných. Celková bilance 46 853 úmrtí s covidem-19 řadí Británii na první příčku v Evropě a pátou na světě.

Témata: Královna Alžběta II.