Frances McDormand: Jaké má oscarová herečka kostlivce ve skříni?

Frances McDormand 6

Autor: Hrušková, stars24.cz

6. března 2018 11:27

Jejím ztvárněním role Mildred Haynesová ve filmu Tři billboardy kousek za Ebbingem byli všichni naprosto uchváceni. Za svůj výkon si odnesla již po druhé ocenění Americké akademie. Co, ale Frances dělala předtím než se stala slavnou herečkou? A jaký byl její život?

Oscarová herečka se narodila 23. června 1957 v USA. Jejím rodným městem je Gibson City v Illinois. Matka Frances zřejmě neměla vyhovující podmínky pro výchovu dítěte, a tak dala holčičku k adopci. Když bylo Frances přes rok, adoptovali si ji manželé McDormandovi, kteří jí dali i nové jméno. Původně se herečka jmenovala Cynthia Ann Smith.

I když vztahy v její nové rodině byli dobré, protože herečka o nich mluvila vždy jen hezky, začala v pubertálním věku experimentovat s drogami. „Měla jsem list - panenství? Odškrtnout to a zbavit se ho co nejdřív. Taky jsem chtěla zkusit každou drogu, kterou bych si nemusela píchat jehlou," přiznala podle deníku Blesk.

Je tedy zřejmé, že její dospívání bylo opravdu divoké. Těžko říct, jestli to byl důsledek toho jestli byla v náhradní rodině a nebo si prostě chtěla užívat. Zdá se ale, že právě kvůli nelehkému dospívání je herečka tak skvělá ve svém oboru.

Ona sama si adoptovala dítě. Chlapce, kterému dala jméno Pedro McDormand Coen. Chlapec pochází z Paraguaye a zdá se, že našel u herečky a jejího manžela Joela Coena krásný domov a pevnou rodinu. Svého manžela poznala Frances taky díky herecké kariéře. Do filmu bratří Coenů, ve kterém se zamilovala do své životní lásky, jí doporučila její tehdejší spolubydlící herečka Holly Hunter, která roli odmítla. Nyní už žije dlouho spořádaný život se svojí rodinou a na problémy z mládí zbyly už jen vzpomínky.

Témata: Frances McDormand