Paul McCartney zaválel! Tohle udělal během lockdownu!

Paul McCartney

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. října 2020 21:16

Britský hudebník Paul McCartney, někdejší člen kapely Beatles, se chystá vydat nové sólové album. Vzniklo během karantény vynucené epidemií covidu-19, prozradil McCartney v dnešním rozhovoru s hudební stanicí BBC 6 Music.

Nahrávka ponese název McCartney III a naváže na předchozí číslovaná alba ze 70. a 80. let, která vznikla po rozpadu kapely Beatles. Stejně jako tehdy hraje prakticky na všechny nástroje sám McCartney. Nové album, které vznikalo devět týdnů, by mělo vyjít 11. prosince.

"Jen jsem tak blbnul a ani na vteřinu mě nenapadlo, že z toho bude album," svěřil se 78letý hudebník v rozhovoru s moderátorem Mattem Everittem.

Aktuální téma epidemie se odráží také v některých textech písní. McCartneyho optimismus, že vše překonáme, inspirovala vzpomínka na rodiče, kteří zažili bombardování Liverpoolu za druhé světové války, zmínil v rozhovoru.

McCartney strávil většinu karantény na svém venkovském sídle se svou dcerou a její rodinou, včetně čtyř vnoučat. Přes den nahrával ve svém soukromém studiu a večery trávil s rodinou.

Témata: Paul McCartney