Fanoušci v šoku: Hollywoodská star má rakovinu!

Jeff Bridges

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

20. října 2020 20:58

Americký herec Jeff Bridges dnes oznámil, že u něj lékaři diagnostikovali rakovinu lymfatických uzlin. Sedmdesátiletý umělec známý především pro svou roli povaleče "Duda" Lebowského v kultovním snímku Big Lebowski dodal, že nastupuje na léčbu.

"Jak by řekl Dude... vyšly najevo nový věci. Byl mi diagnostikovaný lymfom. I když jde o závažné onemocnění, mám štěstí, že mám skvělý tým doktorů a prognóza je dobrá," napsal Bridges na twitteru. Zároveň všem poděkoval za přání brzkého uzdravení, rodině a přátelům za podporu a slíbil, že bude o svém zdravotním stavu informovat.

Bridges, který pochází z umělecké a herecké rodiny, byl sedmkrát nominovaný na Oscara, přičemž v roce 2010 cenu americké akademie získal za film Crazy Heart, kde ztvárnil hlavní postavu stárnoucího písničkáře. Jeho herecká kariéra zahrnuje řadu kritiky opěvovaných snímků jako Starman či Thunderbolt a Lightfoot, komerční trháky jako Iron Man a kromě Big Lebowského i další kultovní film Král rybář režiséra Terryho Gilliama.

Vášnivý muzikant Bridges vydal také tři studiová alba. Je otcem tří dcer a má jednu vnučku. S manželkou Susan Gestonovou se vzali v roce 1977.

Témata: Jeff Bridges