Královna obětí pokusů? Britská média přišla s překvapivou teorií!

Královna Alžběta II. 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. října 2020 15:35

Po celém světě věří odborníci ve vznik účinné vakcíny proti koronaviru, o jejíž aplikaci však je nutné lidi přesvědčit. Britská média přišla s překvapivou teorií. Podle nich by její důvěryhodnosti mohla pomoci sama královna.

Lidé nedůvěřiví vůči jakémukoliv očkování se najdou snad opravdu všude na světě včetně Velké Británie. Právě tam vzniká díky společnosti AstraZeneca vakcína proti novému koronaviru. Už nyní se proto experti zabývají tím, jak přesvědčit občany, aby se nechali očkovat.

Server listu The Sun nyní přišel s teorií, že by vzorem pro obyčejné lidi mohla být královna Alžběta. Prospěšné by to mohlo být pro obě strany, protože ona by díky vakcíně už nemusela být v izolaci. Vzhledem k věku je totiž v rizikové skupině.

Panovnice ale před několika dny bezpečí domova poprvé opustila, když zavítala do armádního výzkumného střediska Porton Down nedaleko Salisbury, kde se otevřelo nové analytické centrum.

Poddaným ani médiím však neuniklo, že tam nešla úplně příkladem. Nezakryla si totiž ústa a nos rouškou, což jí někteří lidé vyčítají. Výhledově by si tedy mohla zlepšit renomé. 

Témata: Královna Alžběta II.