Richard Müller přiznal: Neuvěřitelné! Absurdní!

Richard Müller

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. října 2020 19:36

Nečekané volno, které hudebníkům přinesla pandemie koronaviru, využil slovenský zpěvák a skladatel Richard Müller ke skládání písní na své nové album. Desku pojmenoval Hodina medzi psom a vlkom po magické noční hodině mezi třetí a čtvrtou ranní, kdy údajně umělci vytvářejí ta nejlepší díla, rodí se nejvíce dětí, ale taktéž nejvíce lidí umírá.

"To je neuvěřitelný příběh. Absurdní, jako mnoho situací v mém životě a v mé kariéře. Nechal jsem se fotografovat svým dvorním fotografem Mayom Hircem na obal knihy textů, a on měl v ateliéru svého psa. Když jsme skončili, tak mě poprosil, abych se s tím psem vyfotil. Fotka mě zaujala do té míry, že jsem si řekl, že to je hodina mezi psem a vlkem a takové cédéčko teď natočím," řekl Müller.

Autorem všech skladeb je dvojice Müller - Uličný, pouze skladbu Anomália napsal Laco Rychtárik. "Svoji náladou je trochu jiná, ale myslím, že by bylo škoda ji nezařadit. Stala se takovým předběžným singlem, který jsem zařadil jako bonus," podotkl Müller. "Zbytek alba není tak depresivní. Myslím, že nikdo v našem okolí něco takového nepotřebuje," dodal.

Předchozí čtyři roky stará nahrávka s názvem 55 byla první v obsáhlé diskografii Müllera, na které se nepodílel autorsky ani jako skladatel ani jako textař. Všechny skladby napsal Ondřej Brzobohatý. Nyní je na novince Müller téměř výhradním autorem hudby. "Měl jsem pocit, že si chci po dlouhých letech něco sám složit. Jako celý život jsem i tentokrát skládal na hotové texty," sdělil.

Témata: Richard Müller