Hvězda obrazovek Adéla Banášová: Proč v dětství trpěla?!

Adéla Vinczeová

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. října 2020 9:43

Moderátorka Adela Vinczeová, která se narodila 12. října 1980, už pod svým dívčím jménem Banášová zaujala diváky nejen slovenských, ale i českých televizí. Začínala v soukromém slovenském rádiu, později se chytila v televizi, kde si prošla cestu od "nosičky vody" až na obrazovku. Jako už známá tvář uváděla Česko Slovenskou SuperStar nebo česko-slovenský projekt Test národa, loni také moderovala předávání filmových Českých lvů.

Dcera diplomata a spisovatele Jozefa Banáše strávila část dětství ve východním Berlíně, kde její otec pracoval na čs. ambasádě jako tiskový atašé. "Dali mě do školky, kde jsem nerozuměla vůbec ničemu. Rodiče mi sice věnovali němčinu, ale za menší trauma," svěřila se před třemi lety v Lidových novinách.

Rozpad společného státu prožívala na dalším otcově diplomatickém postu ve Vídni, odkud se rodina vrátila do Bratislavy, kde Adela vystudovala gymnázium a později kulturologii.

Už na střední škole začala pracovat v televizi, v 16 letech se také dostala do finále soutěže modelek Elite Model Look. "Potom jsem začínala zvolna moderovat, ale všechno to bylo na Slovensku, což má do Hollywoodu přece jen daleko. Vyhrála jsem konkurz do rádia a už to šlo," vzpomínala Vinczeová na začátky své kariéry, ve které hrál důležitou roli televizní humoristický pořad Sedm s r.o. Na špičku slovenské scény se dostala v roce 2004 díky moderování soutěže Slovensko hledá Superstar.

Témata: Adéla Banášová