Slavná topmodelka odsouzena! Objektiv foťáků vymění za obecně prospěšné práce

Bar Refaeli 4

Autor: stars24.cz, ČTK

13. září 2020 15:22

Izraelský soud dnes za daňové úniky odsoudil izraelskou topmodelku Bar Refaeliovou k devíti měsícům obecně prospěšných prací a její matku Cipi k 16 měsícům vězení.

Verdikt potvrdil dohodu obou žen s prokuraturou z počátku června, kterou se chtěly vyhnout vleklému procesu. K trestu patří také pokuta pěti milionů šekelů (33 milionů korun). Modelčina matka, která byla její agentkou, musí podle výroku soudu nastoupit do vězení 21. září, informovala agentura AP.

Refaeliová je v Izraeli známou osobností, je ji vidět v televizi a loni uváděla v Tel Avivu písňovou soutěž Eurovize.

Do problémů s justicí se dostala kvůli lživému údaji o místě pobytu kolem roku 2010. Účastnila se tehdy modelingových akcí ve světě, objevila se na titulní stránce časopisu Sports Illustrated věnovanému plavkám a měla vztah s hercem Leonardem DiCapriem.

V Izraeli se o daňové povinnosti rozhoduje podle toho, zda dotyčný strávil většinu roku v Izraeli. Refaeliová tehdy tvrdila, že pobývala hlavně v cizině, takže v Izraeli několik let daň neplatila.

Prokuratura ji ale obvinila, že poskytla nesprávné informace. Soud prohlásil, že její vztah s DiCapriem se nedal označit za "rodinný", takže nemohla jako místo pobytu uvádět jeho rezidenci v USA, a vyhnout se tak daňové povinnosti.

Agentkou Refaeliové byla v té době její matka Cipi. Tu soud obvinil z neoznámení příjmů, daňového úniku a napomáhání k témuž někomu jinému.

Témata: Bar Refaeliová Bar Refaeli