Slovenský herec o Menzelovi (†82): Odchod trval příliš dlouho?!

Jiří Menzel 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. září 2020 14:53

Jiří Menzel se během své kariéry potkal na natáčení i s řadou slovenských herců. Jeden z nich, konkrétně Martin Huba, promluvil o odchodu slavného režiséra. Co prozradil?

Zpráva o úmrtí legendárního Jiřího Menzela (†82) rezonuje i po několika dnech stále také u našich sousedů na Slovensku, ostatně většina z jeho slavných filmů vznikla v dobách společného státu a hráli v nich i slovenští herci.

Spolupracovat s držitelem Oscara se poštěstilo i Martinu Hubovi. „Jirka Menzel byl člověkem, který v každé chvíli dokázal najít její poezii. Střetnout se s ním bylo vždy velké štěstí, ať už při práci nebo v soukromí. Jeho smrt je velká škoda, stalo se, co se stalo,“ řekl webu cas.sk.

Zároveň ale dodal, že smrt byla pro režiséra vysvobozením. „My, kteří jsme poznali příběh a zázemí jeho posledních roků, tak jsme mu tento odchod dopřáli, protože to pro něho jednoduše nebylo lehké,“ konstatuje slovenský herec.

„Víte, jak jsem říkal, že každá chvíle má svou poezii, tak poetická chvíle Jirkova odchodu trvala až příliš dlouho. Myslím si, že je dobré, že už objevuje novou poezii někde nahoře,“ dodal Huba.

Témata: Jiří Menzel