Miro Žbirka přiznal: Lidé jsou vystrašení a bojí se!

Miro Žbirka 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. září 2020 20:20

Miro Žbirka na vlastní kůži poznal dopady koronavirové epidemie, protože jako hudebník nemohl koncertovat. Situace není ideální ani v těchto dnech, kdy už došlo k jistému uvolnění. Co slavný Slovák pozoruje?

Miru Žbirkovi zasáhl koronavirus do života opravdu výrazně. Na jaře si třeba postěžoval, že rozdělil jejich rodinu – zatímco on s manželkou zůstal v Praze, jejich syn David, který se také věnuje hudbě, uvázl v Londýně.

Slavného hudebníka rovněž epidemie na nějaký čas připravila o možnost koncertovat, v tomto ohledu se situace stále nevrátila do starých kolejí. Bratislavský rodák ale bere věci tak, jak jsou.

„To jsou události, které bohužel zasahují do životů nás všech a konkrétně koronavirus nás hudebníky postihl, jen co se týče živého hraní, katastrofálně. Několik měsíců jsme nemohli koncertovat vůbec a i teď je kapacita sálů limitována,“ řekl Týdeníku Rozhlas.

Žbirka na závěr připustil, že některé fanoušky je momentálně nemožné přesvědčit k účasti na koncertech. „Lidé jsou tak vystrašení, že mnoho těch starších se bojí chodit kamkoliv,“ dodal.

Témata: Miro Žbirka