Macaulay Culkin: Kevin ze Sám doma si zahrál s Frodem z Pána prstenů! Co dalšího jste o něm nevěděli?

Macaulay Culkin 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

25. srpna 2020 19:55

Za nejúspěšnějšího dětského herce od dob Shirley Templeové byl svého času považován Macaulay Culkin, narozený 26. srpna 1980. Proslavila ho filmová série Sám doma a Sám doma 2: Ztracen v New Yorku. Dnes působí Culkin jako zpěvák a DJ; k herectví se příležitostně vrací, například vloni ve snímku Changeland.

Newyorský rodák Culkin, třetí z celkem sedmi dětí bývalého herce, začal hrát už ve čtyřech letech. V osmdesátých letech se objevoval na jevišti, ve filmu i v televizi, než si ho režisér John Hughes vybral do rodinné vánoční komedie Sám doma, jejíž ohromný úspěch si vynutil i pokračování.

V Culkinově oslnivé, ale krátké filmové kariéře dále vyniká svérázný dětský thriller Dobrý synek z roku 1993, kde si zahrál malého psychopata s andělskou tváří, společně s Elijahem Woodem, který se později proslavil v Pánovi prstenů a ve Věčném svitu neposkvrněné mysli.

Culkin také napsal autobiografii s názvem Junior, která vyšla v roce 2006. O sedm let později spoluzaložil hudební skupinu Pizza Underground, kde zpíval, band se rozpadl v červenci 2016. Herec, který proslul i řadou skandálů, je rozvedený a nyní žije s Brendou Songovou.

Témata: Macaulay Culkin