Horkýže Slíže si oddechli? Policie rozhodla, co bude s jejich bubeníkem!

Horkýže Slíže oslaví dvacetiny velkolepou česko-slovenskou jízdou 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. srpna 2020 14:54

Hned na třech místech v Česku má tento týden vystoupit kapela Horkýže Slíže, která ovšem řešila velký problém. Její bubeník totiž skončil v rukou slovenské policie. Zůstává v nich i nadále?

Celé Slovensko v úterý zaskočilo, když byl během policejního zásahu proti extremismu zadržen bubeník kapely Horkýže Slíže Marek Viršík. Pro formaci z Nitry to pochopitelně byla velká nepříjemnost.

Odrazilo se to i v podrážděné reakci manažera Petra Fořta, který odmítl záležitost jakkoliv komentovat. Bláhově však pronesl, že kapela „pojede koncerty“, jak má. Mnozí tomu sice nevěřili, ale nejspíš to opravdu bude možné.

Všechny zadržené osoby byly od úterý v cele předběžného zadržení, ve středu v podvečer se však dozvěděli, jaký bude jich osud. Viršík byl na rozdíl od tří dalších osob policisty propuštěn na svobodu. Kapela následně zveřejnila na facebookovém profilu následující prohlášení.

„V úterý to byla metelice. Zadržení, výpověď a propuštění. Mělo to rychlý spád a Marek i my ostatní máme o historku víc. Jakýkoliv extremismus k Slížům nepatřil, nepatří a nikdy patřit nebude! Děkujeme všem za podporu. Koncerty budou. Marek bude!“ uvedla na sociální síti.

Témata: Skupina Horkýže Slíže