Horkýže Slíže v maléru: Elitní slovenští policisté jim zadrželi bubeníka!

Horkýže Slíže. Bubeník Marek Viršík je vpravo dole.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. srpna 2020 12:47

Elitní slovenští policisté od dnešního rána zasahují proti domnělým extremistům. Mimo jiné zadrželi Marka Viršíka, který je bubeníkem známé kapely Horkýže Slíže. Ta má tento týden v plánu několik vystoupení v Česku.

Slovenským šoubyznysem hýbe v těchto chvílích zásah tamní Národní kriminální agentury (NAKA) proti extremismu. V síti policistů totiž uvízl i člen jedné slavné kapely, které často vystupuje také v České republice.

Podle informací webu cas.sk NAKA zadržela 9 lidí, mezi kterými má být bubeník a manažer kapely Horkýže Slíže Marek Viršík. Elitní policisté měli vykonat prohlídky bytů a nahrávacího studia, přitom měly být nalezeny předměty s nacistickou a hitlerovskou tématikou.

Horkýže Slíže je punk rocková kapela, která vznikla v roce 1992 v Nitře. Zadržený Viršík se jejím členem stal až o deset let později, když nahradil předchozího bubeníka. Původním povoláním je učitel.

Během tohoto týdne měla kapela v plánu hned tři vystoupení v Česku, a to konkrétně v pátek v Pardubicích a v sobotu „dvoják“ v Olomouci a Vyškově.

Témata: Skupina Horkýže Slíže Policie SR