Freddie Mercury ještě jednou na stříbrném plátně? Queen připustili, že je to možné!

Rami Malek 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. srpna 2020 15:35

Fanoušci kapely Queen mají naději, že Freddieho Mercuryho uvidí ještě jednou alespoň na filmovém plátně. Jeden z muzikantů připustil, že pokračování úspěšného filmu zůstává na stole.

O kapele Queen a jejím slavném frontmanovi Freddiem Mercurym vznikl v roce 2018 film Bohemian Rhapsody, který byl kasovním trhákem. V následujícím roce dokonce posbíral čtyři Oscary. Šlo tedy nepochybně o úspěch.

Proto se prakticky ihned začalo mluvit o možném pokračování snímku a spekulace na toto téma se objevují dodnes. Členové skupiny dokonce přiznali, že proběhla jistá jednání. „Musel jsem říct ‚ne‘,“ svěřil se časopisu Rolling Stone bubeník Roger Taylor s tím, že potřebuje ještě alespoň rok odstup.

„Ten film byl obrovský hit. Byli jsme tím potěšeni, samozřejmě. Myslím, že nechci, aby se na nás lidé dívali tím pohledem, že chceme znovu vydělat. Musel bych mít opravdu velice dobrý scénář, aby to fungovalo,“ konstatoval hudebník.

Náměty z historie kapely po roce 1985 se přitom nabízejí. „To je pravda. Pokud někdo přijde s geniálním plánem, možná o něm popřemýšlíme,“ dodal Taylor, podle kterého jsou pokračování filmů „nebezpečným teritoriem“.

Témata: film Bohemian Rhapsody skupina Queen Freddie Mercury