Harry a William: Počátek sporů? Snobská poznámka na adresu Meghan!

Princové Harry a William v debatě s otcem Charlesem 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

27. července 2020 21:53

Chystaná kniha o princi Harrym a jeho Meghan se bude věnovat i vztahu vévody ke staršímu bratrovi Williamovi. Kdy začaly jejich spory? Podle všeho stačilo, aby zazněla poznámka na adresu Meghan.

William podle autorů knihy již na začátku Harryho vztahu s americkou herečkou vyjádřil obavy, zda jeho bratr není "zaslepený" touhou a zda se svatbou s Meghan Markleovou příliš nespěchá.

Harryho ale údajně Williamova rada, aby "věnoval tolik času, kolik bude potřeba, aby tu dívku mohl blíže poznat", pobouřila. Naštvala ho prý zejména slova "tu dívku", která podle něj zněla "snobsky a povýšeně", píše se rovněž v neautorizované biografii, která by měla vyjít v srpnu.

Jak rovněž vyplývá z úryvků zveřejněných v deníku The Times, mezi Meghan a manželkou prince Williama Kate neexistovaly žádné spory - i když to některá média tvrdila. Problémem spíš bylo, že obě ženy nemají nic společného. A za vším tak údajně stálo zejména ochlazení vztahů mezi Harrym a Williamem.

Například během březnové mše ve Westminsterském opatství spolu oba bratři a jejich ženy téměř nepromluvili, i když se neviděli od ledna. "I když se Meghan snažila navázat s Kate oční kontakt, vévodkyně (z Cambridge) ji téměř nevnímala," stojí v knize.

Témata: Princ Harry Princ William Meghan Markle