Uražení Harry a Meghan protestují proti knize: Nikdo s námi nemluvil!

Meghan Markle a princ Harry 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

25. července 2020 21:55

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan se distancovali od chystané knihy, která má poodhalit okolnosti jejich odchodu z královské rodiny. Informovala o tom agentura Reuters. Jak pár uvedl ve svém prohlášení, v souvislosti s biografií s nimi nikdo nehovořil a vévoda ani vévodkyně ze Sussexu se na jejím psaní nijak nepodíleli.

Harry s Meghan začátkem letošního roku zaskočili britskou i světovou veřejnost oznámením, že se vzdají svých oficiálních povinností v rámci britské královské rodiny i peněz z veřejných zdrojů a budou se snažit o finanční nezávislost.

Za svůj domov si namísto Spojeného království vybrali Severní Ameriku. Manželský pár je nyní se svým ročním synkem Archiem v Kalifornii, kde Meghan vyrůstala a kde žije její matka. Královské povinnosti jim skončily 31. března. Od té doby měli v plánu věnovat se rodině a rozvoji svých dobročinných organizací.

Kniha s názvem Finding Freedom (Hledání svobody) by měla vyjít v srpnu. Očekává se, že popíše, jak vypadal život páru uvnitř královské rodiny a jakými frustracemi Harry a Meghan kvůli tomuto soužití, ale i kvůli útokům ze strany tisku, trpěli.

"Vévoda a vévodkyně ze Sussexu neposkytli žádný rozhovor a nijak k vytváření knihy Finding Freedom nepřispěli," uvedl mluvčí páru v prohlášení. "Kniha je založena na vlastních dojmech autorů a na jejich vlastním nezávislém zpravodajství," stojí dále v prohlášení.

Témata: Princ Harry Meghan Markle