Taylor Swift vyrazila fanouškům dech! Tohle nečekali!

Taylor Swift

Autor: stars24.cz, ČTK

23. července 2020 22:18

Americká zpěvačka Taylor Swiftová využila pauzu, již si vynutila epidemie koronaviru, k natočení nového alba. Dnes oznámila na instagramu, že její osmá deska vyjde o půlnoci. Jmenovat se bude Folklore a vychází rok po vydání jejího předchozího alba Lover.

"Většina toho, co jsem plánovala na léto, se nekoná. Ale stalo se něco, co jsem neplánovala. Vzniklo mé osmé studiové album, Folklore. Překvapení. Dnes o půlnoci vydám zcela nové album písniček, do nichž jsem vložila všechny své nápady, sny, obavy a úvahy. Napsala a natočila jsem toto album v izolaci," informovala fanoušky Swiftová.

Na albu se 16 skladbami se představí také kapela Bon Iver, multiinstrumentalista Aaron Dessner a Jack Antonoff, s nímž Swiftová spolupracuje často. Swiftová také napsala, že klip s písní Cardigan bude mít premiéru o půlnoci východoamerického času (v pátek v 6:00 SELČ) a byl natočen za přísných bezpečnostních opatření daných koronavirem. "Dohlížel na to zdravotní inspektor, všichni měli roušky a dodržovali vzdálenosti. Já jsem se líčila, česala a upravovala sama," napsala Swiftová.

Napsala nebo se podílela na tvorbě všech písní, přičemž při 11 z nich spolupracovala se zakladatelem skupiny Bon Iver Justinem Vernonem.

Swiftová také sdělila, že by se za normálních okolností rozmýšlela, kdy nastane k vydání alba ideální čas. V této mimořádné době se prý ale rozhodla neotálet. "Instinkt mi říká, že když uděláte něco, co se vám líbí, měli byste to světu nabídnout," napsala na instagramu.

Zpěvačka vydala své sedmé album Lover loni v srpnu, šest předchozích se dostalo v USA v prodejnosti na nejvyšší příčky.

Témata: Taylor Swift