Michael Schumacher: NOVÉ INFORMACE! Přítel, který ho navštívil, má dobré zprávy!

Michael Schumacher 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. července 2020 9:32 | Aktualizováno: 19. července 2020 22:02

Zprávy o závodní legendě Michaelu Schumacherovi jsou vzácné. Rodina o něm nemluví a téměř nikdo k němu nemá přístup. Jaký je jeho zdravotní stav je tedy spíše předmětem dohadů a spekulací. Nyní se ale objevily nové informace od jednoho z jeho přátel, který ho navštívil minulý týden!

Bývalý šéf Ferrari Jean Todt je jedním z blízkých přátel legendárního jezdce. Serveru Mail Online řekl, že Schumachera navštívil minulý týden, a přináší dobré zprávy!

"Minulý týden jsem viděl Michaela. Bojuje. Doufám, že ho svět znovu uvidí. To je to, na čem on a jeho rodina pracují," prozradil bývalý závodník rallye.

Následně uvedl, že je "nemožné" říci, zda Schumacher skutečně nejlepším závodním jezdcem všech dob. "Miluji Michaela. Nelze však říci, kdo je nejlepší. Jsou tu Juan Manuel Fangio, Jim Clark, Ayrton Senna a Michael. Můžete mluvit jen o tom, kdo je nejlepší v určité generaci," dodal.

Několikanásobný mistr světa ve Formuli 1 Michael Schumacher je už více než šest let prakticky paralyzován. Žádná léčba zatím nezabrala a legendární jezdec je tak denně upoután na vozík nebo tráví čas v posteli. Nyní svět i rodina vidí naději v metodě, kdy se lékaři pokusí zregenerovat jeho nervový systém tak, že odeberou cévy z jeho srdce, které následně vloží do mozku.

Podle serveru Daily Mail by měl legendární jezdec brzy podstoupit operaci a zákroku se zhostí profesor Philippe Menasché, expert na léčbu kmenových buněk. "Jsme schopni zregenerovat celý nervový systém. Nebudu tajit, že jde o mimořádně riskantní operaci, nelze předvídat, jak dopadne," popisuje podle serveru sport.pl.

Italský neurochirurg Nicola Acciari tvrdí, že u Schumachera došlo vlivem nehody a poranění hlavy k nezvratným změnám, a už nikdy nebude stejný jako dřív. Je sice prý šance, že by se někdy mohl postavit na nohy, plnohodnotný život už ale nikdy žít nebude. Mozek ale aktuálně není to jediné, s čím má problémy. 

"Michael má pozměněné a zhoršené tkáňové, svalové a kosterní struktury. Je to dáno mozkovým traumatem, které utrpěl. Dnes je z něj úplně jiný člověk, než jak si ho pamatujeme ze závodního okruhu," uvedl pro italské noviny Contro Copertina.

I podle serveru Mirror se jeho stav zhoršuje. "Trpí svalovou atrofií, která způsobila úbytek svalů, a osteoporózu, což oslabuje kosti," napsal server. Jak moc je situace vážná ale nikdo neupřesnil.

V tuto chvíli se má za to, že Michael sice nechodí a nemluví, je ale schopen vnímat svět kolem sebe. Jeden ze Schumacherových příbuzných totiž médiím před časem řekl, že jezdec sám není schopen pohybu, přesto prý ale nějakým způsobem s okolím komunikuje.

"Když Michaela vezmete na invalidní vozík a posadíte ho před krásné panorama hor s výhledem na jezero, někdy pláče," uvedl zdroj s tím, že bývalý jezdec projevuje v určitých situacích emoce.

Arcibiskup Georg Gänswein navštívil legendárního jezdce v roce 2016 a tvrdil, že vzhled pilota se po nehodě moc nezměnil. "Seděl jsem naproti němu, vzal jsem do dlaní obě jeho ruce a podíval se na něj. Jeho tvář je, jak všichni víme, typickou tváří Michaela Schumachera. Nyní je ale trochu plnější," citoval arcibiskupa německý deník Bild.

Se Schumacherem se údajně potkal také šéf Formule 1 Bernie Ecclestone. Ten uvedl, že Michael není schopen vnímat. Dodal ale, že až se jeho stav zlepší, zodpoví na všechny vyřčené otázky. 

Témata: Michael Schumacher