Královna v ohrožení? V paláci řádí další smrtelná choroba!

Královna Alžběta II. 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. července 2020 13:33

O královnu Alžbětu mají během pandemie koronaviru strach všichni Britové. Poddané rozhodně neuklidnila nejnovější informace z královského paláce. Údajně tam řádí další nebezpečná nemoc.

Britská monarchie se stále potýká s následky koronavirové pandemie. Královna je s manželem v izolaci na hradě Windsor a s jejím návratem do Buckinghamského paláce to vypadá všelijak. Podle dostupných informací se tam kvůli onemocnění covid-19 vrátí nejdříve v příštím roce.

Existuje přitom podezření, že v paláci řádí další smrtelná choroba. Jde o legionelózu, což je akutní horečnaté onemocnění, které postihuje především dýchací cesty. Nejzávažnějším projevem je – podobně jako při nákaze koronavirem – zápal plic.

V palácích se nyní dělají nutné testy, které mají problém odhalit. „Nemohou používat vodu, výsledky testů přijdou do dvou týdnů,“ prozradil zdroj listu The Sun z královské rodiny.

Zaměstnancům to však prakticky znemožňuje dodržovat opatření proti šíření koronaviru. „Musí spolu sdílet pokoje a koupelny, což normálně není běžné. Také musí převařovat veškerou vodu,“ dodal informátor.

Témata: Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)