Leukémie Andreje Hryce: Pikantní detaily o léčbě! Život mu zachránila...

Andrej Hryc s dcerou Wandou

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

9. července 2020 11:53

Herec Andrej Hryc strávil dva měsíce v nemocnici, kde podstupoval nejnáročnější část léčby akutní leukémie včetně chemoterapie a transplantace kostní dřeně. Za tu dobu zhubnul 28 kilogramů. Pohublý herec je dnes už doma u své rodiny, na povrch teď ovšem vyplavaly pikantní detaily jeho léčby!

Známému herci pomohla nejen nová krev, kterou jeho dcera Wanda sháněla, kde se dalo. Dokonce zveřejnila i výzvu pro širokou veřejnost! Klíčová ovšem byla již zmíněná transplantace kostní dřeně.

Dřeň, kterou Hryc dostal, pocházela od geneticky shodného dárce, kterým se podle slovenského serveru Nový Čas stala hercova sestra Bohdana. Pikantní je na tom fakt, že jsou sourozenci jsou dlouhá léta na nože.

Nevraživost mezi sourozenci sahá až do dob, kdy Hryc šéfoval někdejšímu rádiu Twist, kde pracovala nejen jeho sestra, ale i její manžel. Rádio nakonec zaniklo a rodina se rozdělila.

A i když se zatím žádné usmíření nekonalo, Bohdana se rozhodla bratrovi pomoci. Obrátila se na ni totiž její neteř a Hrycova dcera. „Kmotřenka Wanda mi napsala esemesku s touto zdrcující zprávou," přiznala Bohdana v rozhovoru pro časopis Slovenka. Když přišla řeč na darování kostní dřeně, hercova sestra souhlasila.

Bohdana podle svých slov neváhala ani vteřinu. Ne ale kvůli svému bratrovi, ale z ústy k jejich rodičům a životu jako takovému. „Nelíbila se mi představa, že má umřít,“ vysvětluje. Přesto v ní zůstala jistá trpkost. „Andrejovi jsem napsala esemesku, když ho hospitalizovali, ale neodepsal mi. V nemocnici se velmi divili, že má sestru. Až jsem začala nadávat. Bylo mi trapné jim vysvětlovat, že se nemluvíme. Ale to je jedno, přežila jsem to,“ říká hercova sestra.

Někteří se prý dokonce divili, že mu pomohla. „Samotný akt odběru tedy příjemný není. Bála jsem se, ale doufám, že to bude fungovat,“ vypráví Bohdana, která ani teď není s Hrycem v kontaktu. !Nakonec v novinách přiznal, že jsem to já ... A napsal, že děkuje...“ dodala.

Sám Hryc o své sestře nechce příliš mluvit. „Nechci to komentovat. Já jsem se nějakým způsobem mediální prezentoval a má na to právo i moje sestra. Nevidím v tom žádný problém. Poskytla rozhovor, v podstatě řekl věci tak, jak jsou,“ přiznal.

Na dotaz, zda je šance, že se se sestrou usmíří, odpověděl: „Toto nechci řešit přes média. Je to naše soukromá záležitost. Pochopitelně jsem jí neskutečně vděčný za to, co udělala. Já bych to pro ni také udělal. Mám teď karanténu, nemohu se s nikým stýkat, čili ani s ní. To chce čas,“ dodal Hryc. Je tedy jistá naděje, že do budoucna se jejich vztahy opět obnoví.

Ať už se tak stane nebo ne, Hrycovi transplantace pomohla. Zatím se totiž zdá, že je vše na dobré cestě! „Lékaři říkají, že jsem z toho venku,“ prozradil před pár dny herec webu cas.sk. Následně ale naznačil, že rozhodně nemá vyhráno. Klíčových bude 100 dní rekonvalescence, diety a rehabilitace. Dál pokračuje i léčba, do špitálu musí docházet na týdenní kontroly.

Témata: Andrej Hryc