Tak to nebyl vtip? Kanye West už nepodporuje trumpa, OPRAVDU SE TO CHYSTÁ UDĚLAT!

Kanye West 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. července 2020 10:31

Už od soboty, kdy americký raper Kanye West ohlásil svůj záměr, se spekuluje o tom, jestli to je pravda nebo ne. Hudebník vždy patřil k fanouškům prezidenta Donalda Trumpa, nyní ale naznačil, že ho podporovat už nebude. A chce se stát prezidentem on sám!

West své rozhodnutí zveřejnil na twitteru, ale nikdo nevěděl, zda jde o opravdový zájem a zda zpěvák vyplnil nezbytné formality, aby se mohl o kandidaturu ucházet.

Volby se budou konat v listopadu a termín pro ohlášení zájmu nezávislých kandidátů v mnoha amerických státech ještě nevypršel.

We must now realize the promise of America by trusting God, unifying our vision and building our future. I am running for president of the United States ??! #2020VISION

— ye (@kanyewest) July 5, 2020

"Musíme naplnit americký slib tím, že budeme důvěřovat Bohu, sjednotíme své vize a vybudujeme svou budoucnost. Kandiduji na prezidenta Spojených států! #2020VISION," napsal West.

Miliardář West je manžel celebrity Kim Kardashianové Westové a oba Trumpa navštívili v Bílém domě.

You have my full support!

— Elon Musk (@elonmusk) July 5, 2020

Jako jeden z prvních Westovo rozhodnutí schválil šéf firmy na výrobu elektromobilů Tesla Elon Musk. "Máte mou plnou podporu," napsal ve svém tweetu.

West ale v poslední době plnil své sociální sítě a hlavně média ledasčím. Některé jeho příspěvky hraničily až s problémy psychiatrického rázu a pár se jich neslo v provokativním duchu týkajícím se otroctví.

Samotný Trump nemá mezi h udebníky tohoto žánru moc stoupenců, West ale za ním stál. Tedy až doteď, kdy v časopise Forbes prohlásil, že do letošních prezidentských voleb jde s cílem zvítězit. 

"Tímto rozhovorem si sundávám tu červenou čepici," řekl West v rozhovoru s tím, že hodlá ve volbách zvítězit s vlastním heslem, které je odvozené od sloganu někdejšího prezidenta Baracka Obamy "Yes, we can" (Ano, dokážeme to). Rapperovo heslo však zní jen prostě YES (Ano).

West rovněž uvedl, že bude kandidovat za "Narozeninovou stranu", "protože až vyhraju, bude každý slavit narozeniny". Poradci jeho kampaně budou jeho žena Kardashianová a miliardář a podnikatel Elon Musk, kteří jej oba již do voleb podpořili. Muskovi pak West v případě svého zvolení už nabídl pozici šéfa amerického vesmírného programu.

"Tolik našich dětí je očkováno a ochrne. (...) Takže když říkají, že chtějí vyřešit covid vakcínou, jsem nesmírně opatrný," řekl rapper ohledně vyvíjené vakcíny proti covidu-19 s odkazem na nepotvrzené teorie o souvislosti očkování s vývojovými nemocemi u dětí. "Chtějí do nás dávat čipy, chtějí dělat celou řadu věcí, abychom nemohli projít nebeskou bránou," řekl West s tím, že se celá pandemie "týká Boha. Musíme přestat dělat věci, jež Boha rozčilují."

Rapper rovněž prohlásil, že je z náboženských důvodů pro zákaz dobrovolných potratů a že by chtěl strach z Boha a lásku k němu navrátit do amerických škol.

Témata: Kanye West