Harry se pustil do monarchie: Nelítostná kritika! Královna skřípe zuby!

Královna Alžběta, vévodkyně Meghan a princ Harry 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. července 2020 12:44 | Aktualizováno: 7. července 2020 18:13

Princ Harry se i po nedávném odchodu dál vyjadřuje k některým záležitostem britské monarchie, kterou před pár dny podrobil nemilosrdné kritice. Tohle se asi královně Alžbětě líbit nebude.

Princ Harry a jeho žena Meghan sice tři měsíce nazpět opustili britskou královskou rodinou, nikdo ale nečekal, že se tím otevřou stavidla a pár začne monarchii kritizovat, což se v těchto dnech stalo. Kritika, která zazněla během videokonference s mladými osobnosti z různých zemí Commonwealthu, neunikla webu deníku Daily Mail.

Vévoda ze Sussexu prohlásil, že společenství někdejších britských kolonií má budoucnost pouze za předpokladu, že přizná chyby z minulosti. „Není cesty, jak se pohnout kupředu bez toho, abychom si uvědomili minulost,“ uvedl doslova.

Harry dodal, že to „nebude lehké“ a „v některých případech ani příjemné“. Mezitím už se ale spíš na Ostrovech řeší, že komentáře prince nemusely být příjemné jeho babičce. Tak trochu jménem královny Alžběty se vyjádřil konzervativní poslanec Andrew Rosindell.

„Chápu to tak, že Harry s Meghan odstoupili od svých rolí. Tudíž jsem jejich komentářem překvapen. Nesouhlasím s tím,co Harry říká. Měli bychom se dívat kupředu, nikoliv zpátky. Není to vhodné a nejsem si jistý, zda by to jeho babičku potěšilo,“ řekl deníku politik.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)