Michael Schumacher trpí. NOVÉ ZDRAVOTNÍ PROBLÉMY!

Michael Schumacher 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. července 2020 10:14

Několikanásobný mistr světa ve Formuli 1 Michael Schumacher je už více než šest let prakticky paralyzován. Žádná léčba zatím nezabrala a legendární jezdec je tak denně upoután na vozík nebo tráví čas v posteli. Jak už stars24.cz upozornil dříve, při těchto stavech hrozí, že začne svalstvo ochabovat a kosti řídnout. Nyní se potvrdilo, že trpí svalovou atrofií a osteoporózou!

Lékaři nemají v případě slavného jezdce Michaela Schumachera už moc možností, jak mu pomoci. Dlouho očekávané zlepšení jeho stavu nepřichází, a proto se pokusí zregenerovat jeho nervový systém tak, že odeberou cévy z jeho srdce, které následně vloží do mozku.

Podle serveru Daily Mail by měl legendární jezdec podstoupit operaci jestě letos a zákroku se zhostí profesor Philippe Menasché, expert na léčbu kmenových buněk. "Jsme schopni zregenerovat celý nervový systém. Nebudu tajit, že jde o mimořádně riskantní operaci, nelze předvídat, jak dopadne," popisuje podle serveru sport.pl.

Italský neurochirurg Nicola Acciari tvrdí, že u Schumachera došlo vlivem nehody a poranění hlavy k nezvratným změnám, a už nikdy nebude stejný jako dřív. Je sice prý šance, že by se někdy mohl postavit na nohy, plnohodnotný život už ale nikdy žít nebude. Mozek ale aktuálně není to jediné, s čím má problémy. 

"Michael má pozměněné a zhoršené tkáňové, svalové a kosterní struktury. Je to dáno mozkovým traumatem, které utrpěl. Dnes je z něj úplně jiný člověk, než jak si ho pamatujeme ze závodního okruhu," uvedl pro italské noviny Contro Copertina.

I podle serveru Mirror se jeho stav zhoršuje. "Trpí svalovou atrofií, která způsobila úbytek svalů, a osteoporózu, což oslabuje kosti," napsal server. Jak moc je situace vážná ale nikdo neupřesnil.

V tuto chvíli se má za to, že Michael sice nechodí a nemluví, je ale schopen vnímat svět kolem sebe. Jeden ze Schumacherových příbuzných totiž médiím před časem řekl, že jezdec sám není schopen pohybu, přesto prý ale nějakým způsobem s okolím komunikuje.

Arcibiskup Georg Gänswein navštívil legendárního jezdce v roce 2016 a tvrdil, že vzhled pilota se po nehodě moc nezměnil. "Seděl jsem naproti němu, vzal jsem do dlaní obě jeho ruce a podíval se na něj. Jeho tvář je, jak všichni víme, typickou tváří Michaela Schumachera. Nyní je ale trochu plnější," citoval arcibiskupa německý deník Bild.

Se Schumacherem se údajně potkal také šéf Formule 1 Bernie Ecclestone. Ten uvedl, že Michael momentálně není schopen vnímat. Dodal ale, že až se jeho stav zlepší, zodpoví na všechny vyřčené otázky. 

Témata: Michael Schumacher