Zemřel kanadský herec Nick Cordero nakažený koronavirem

Nick Cordero 2

Autor: stars24.cz, ČTK

6. července 2020 12:33

Kanadský herec Nick Cordero, známý z rolí na Broadwayi a z televizních seriálů, zemřel v noci na dnešek v Los Angeles na následky komplikací spojených s nákazou koronavirem. S odvoláním na Corderovu manželku Amandu Klootsovou o tom informují zahraniční média. Jednačtyřicetiletý herec strávil poslední měsíce na jednotce intenzivní péče.

"Nemohu tomu uvěřit. Mám zlomené srdce. Nedokážu si představit, jak budeme žít bez něj," napsala Klootsová ve svém příspěvku na instagramu. Jak dodala, její manžel bojoval s covidem 95 dní. Měl mnoho zdravotních komplikací, mimo jiné otravu krve a kvůli krevním sraženinám mu lékaři museli amputovat pravou nohu. Byl rovněž připojený na dýchací přístroje, v bezvědomí a dostal dočasný kardiostimulátor.

"Bůh má v nebi dalšího anděla. Nick byl zářivým světlem. Každý ho měl rád, rád naslouchal i pomáhal. Byl skvělým hercem i hudebníkem. Měl rád svou rodinu a byl milujícím otcem a manželem," vzpomíná jeho manželka a matka jejich ročního syna Elvise.

Cordero vystupoval v mnoha muzikálech, za svou roli v muzikálu Výstřely na Broadwayi podle scénáře režiséra Woodyho Allena byl nominován na prestižní divadelní cenu Tony Awards. Objevil se i v několika epizodách televizních seriálů Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti či Spravedlnost v krvi.

Témata: Nick Cordero