Lady Diana by oslavila 59. narozeniny. Princ William má kvůli ní doživotní výčitky!

Lady Diana 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. července 2020 14:42 | Aktualizováno: 4. července 2020 22:00

Před pár dny by oslavila 59. narozeniny. Dožít se takového věku ale princezně Dianě nebylo dáno. Neměla lehký život a ani poslední chvíle před smrtí pro ni nebyly nejjednodušší. Nedokázala z hlavy dostat věci, které ji výrazně ovlivnily život.

Píše se 31. srpen 1997. Krátce po půlnoci dochází v pařížském tunelu Pont de l'Alma k vážné nehodě. Zanedlouho svět obletí tragická zpráva - mezi mrtvými je lady Diana, rozvedená britská princezna, exmanželka prince Charlese. Jedna z nejvýraznějších postav britské královské rodiny, která svého exmanžela do poslední chvíle nenáviděla.

To, že manželství mezi lady Dianou a princem Charlesem nebylo právě nejšťastnější, je dnes již veřejně známo. Její život se totiž z části točil kolem posedlosti druhou ženou prince Charlese Camillou Parker Bowlesovou.

Šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintourová nedávno zavzpomínala na poslední setkání s princeznou Dianou. Ač zářila ve slušivém oblečku, jinak to prý moc příjemná podívaná nebyla. Princezna na tom byla psychicky dost špatně.

Byla tehdy prý velice osamělá, což bylo poznat především z toho, jak nešťastně zněla, když mluvila. Přesto zanechala na novinářku z módního časopisu velký dojem, protože měla na sobě dokonalý kostým značky Chanel v mátové barvě.

Wintourová s Dianou obědvala v hotelu Four Seasons. „Dlouze hovořila o tom, jak osamělá se cítí. A taky příšerně osaměle vypadala,“ zavzpomínala šéfredaktorka magazínu Vogue v rozhovoru s Tinou Brownovou.

Řeč přišla i na její syny Williama a Harryho. „Hovořila o nich s takovou láskou,“ vrátila se Wintourová zpátky v čase. Z osobní zkušenosti prý dokáže konstatovat, že Diana žila především pro ně. Bohužel už ne moc dlouho.

Právě její synové jsou jedni z posledních lidí, kteří s Dianou před tragickým okamžikem hovořili. Princezna v osudný den trávila čas se svým tehdejším milencem Dodim Al-Fayedem a z Paříže měla jejich cesta pokračovat do Londýna.

Princi Williamovi tehdy bylo 15 let, princi Harrymu 12 let. Pár hodin před nehodou jim Diana volala, oba si ale hráli a nechtěli si moc povídat. Nyní William přiznal, jak moc si onen okamžik vyčítá.

"Harry a já jsme tehdy spěchali a chtěli jsme jí říct ahoj, uvidíme se pak. Kdybych ale věděl, co se stane, nebyl bych lhostejný. Ten telefonát mi zůstal v hlavě. Kdybych věděl, že je to naposledy, co mluvím s matkou, tolik bych jí toho řekl," přiznal pro Daily Mail.

Lady Diana umírala se smíšenými pocity. Své syny milovala a nedala na ně nikdy dopustit, zároveň ale nikdy neodpustila princi Charlesovi, kterého díky Camille nenáviděla.

Témata: Princ William Princ Harry Lady Diana