Vévodkyně Meghan a princ Harry: Jak si vydělávají na živobytí?

Meghan Markle a princ Harry 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. června 2020 9:54

Britský princ Harry a vévodkyně Meghan si na sebe od odchodu z královské rodiny musí vydělat sami. Leckdo by čekal, že se alespoň jeden z nich odebere do práce, ale chyba lávky. Práce je naopak zřejmě to poslední, kam by se oba vydali.

Harry a Meghan již nechtějí přijímat finance z takzvaného Suverénního fondu, a tak se z nich stali členové královské rodiny, kteří jsou finančně nezávislí.

Fond, ve kterém jsou peníze ze státního rozpočtu určené pro královnu, činil přitom jen pět procent příjmů Harryho a Meghan. Zbytek dostával pár od prince Charlese. Z peněz daňových poplatníků byla rovněž placena i ochranka královského páru, která ročně stojí desítky milionů korun. Ani tu už nemají.

Harry a Meghan si ale jako "přední" členové královské rodiny nemohli sami vydělávat. To však nyní neplatí, a dlouho se spekulovalo o tom, jak by to chtěli dělat v budoucnosti.

Experti například tvrdili, že by si dvojice mohla vydělávat psaním knih, televizními pořady či veřejnými vystoupeními. "Myslím si, že mohou získat peníze z psaní knih a nejspíš i z televize," tvrdil dříve David McClure, autor knížky o královských financích.

I podle serveru Express je tato varianta stále ve hře, zároveň ale upozornil, že ani jeden z nich do práce hodit nemusí. Povedlo se jim totiž nashromáždit obrovské bohatství. Princ Harry totiž měl miliony korun po své matce, princezně Dianě, další od babičky královny Alžběty, a i vévodkyně Meghan si jako herečka vydělala slušné jmění.

Honorář za jeden díl seriálu Kravaťáci se pohyboval nad milionem korun, navíc Meghan navrhla vlastní módní značku a měla populární blog. A jen na reklamě by oba mohli podle serveru vydělat už ne miliony, ale doslova miliardy. 

Není proto divu, že Meghan ani Harryho v práci pravděpodobně hned tak nepotkáme.

Témata: Meghan Markle Princ Harry