Paul McCartney zuří! Tohle se mu ani za mák nelíbí!

Paul McCartney 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. června 2020 19:26

Britský hudebník a bývalý člen skupiny Beatles Paul McCartney zkritizoval italskou asociaci Assomusica, která měla na starosti uspořádání jeho koncertů v Itálii. Koncerty musely být kvůli pandemii koronaviru zrušeny, fanouškům nicméně nebyly vráceny peníze.

Dostali jen poukázky, které mohou uplatnit na jinou kulturní akci, což vyvolalo rozbouřené reakce a tvrdou kritiku na sociálních sítích přímo od McCartneyho. Informoval o tom server časopisu Variety.

Paul McCartney měl vystoupit tento týden ve městech Neapol a Lucca, kvůli šíření nákazy ale byly koncerty již na začátku května zrušeny. "Je ostudné, že ti, kdo si za lístky zaplatili, nedostanou své peníze zpět. Bez fanoušků by se nemohla konat žádná živá vystoupení," stojí v prohlášení zveřejněném v italštině na McCartneyho oficiální stránce.

"Opravdu nesouhlasíme s tím, co dělá italská vláda. V jakékoli jiné zemi, kterou jsme měli v létě navštívit, bylo fanouškům nabídnuto navrácení plné ceny lístků. Jsme zklamaní z toho, že se vystoupení neuskuteční a toto je skutečná urážka fanoušků," uvádí se v prohlášení.

Organizátoři koncertů ale systém brání. "Viděli jsme prohlášení Paula McCartneyho. Chápeme, že je rozladěn kvůli tomu, že fanoušci nedostanou zpět peníze, ale voucher," uvedla agentura D’allessando e Galli. "Jde o mimořádné opatření, o kterém lidé od Paula McCartneyho ještě před zrušení koncertů věděli," dodala nicméně s tím, že systém voucherů odsouhlasila italská vláda.

Témata: Paul McCartney