Rowlingová šokuje! ZNÁSILNĚNÍ a domácí násilí!

Daniel Ogren [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. června 2020 9:02 | Aktualizováno: 11. června 2020 9:16

Britská spisovatelka J. K. Rowlingová, slavná autorka knih o Harry Potterovi, ve středu přiznala, že se v minulosti stali oběťmi domácího a sexuálního násilí.

Informovala o tom agentura AFP. Světoznámá autorka příběhů o mladém čaroději Harry Potterovi na svém blogu uvedla, že tuto skutečnost o sobě prozradila, aby vysvětlila, co ji vedlo k nedávným kontroverzním vyjádřením o transgender lidech.

"Již více než 20 let jsem na očích veřejnosti a nikdy jsem otevřeně nemluvila o tom, že jsem obětí domácího a sexuálního násilí," napsala Rowlingová. "Nestydím se za to, ale jsou to pro mě traumatické vzpomínky," dodala.

Rowlingová zdůraznila, že o své zkušenosti nepsala proto, aby ji někdo litoval. "Mou minulost jsem zmínila jen proto, že i já, jako každý jiný člověk na této planetě, mám složitý životní příběh, který zformoval všechny mé obavy, záliby a názory," dodala.

Rowlingová minulý víkend vyvolala pobouření kontroverzním statusem na Twitteru, kde psala, že "ženami jsou jen ty osoby, které menstruují". Na tento příspěvek reagoval i herec Daniel Radcliffe, který ztvárnil filmovou postavu Harryho Pottera.

Ten se s ní pustil do křížku a omluvil se transgender ženám, které se kvůli jejímu příspěvku mohly urazit. Samotné vyjádření spisovatelky přitom vyvolalo velkou vlnu nevole.

Témata: J.K. (spisovatelka) Rowling