Vážně nemocná hvězda Ulice: TRANSPLANTACE! Jaké jsou výsledky?

Andy Hryc, autor: Petr Novák

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. června 2020 10:22 | Aktualizováno: 2. června 2020 16:45

Vážně nemocný slovenský herec Andrej Hryc pokračuje v léčbě leukémie, kterou mu lékaři diagnostikovali před několika týdny. V těchto dnech podstoupil transplantaci kostní dřeně. Jak to dopadlo?

Slovenský herec Andrej Hryc, kterého dobře znají i čeští diváci např. ze seriálu Ulice, je už šest týdnů v nemocnici, kde podstupuje náročnou léčbu leukémie. „V té mizérii, ve které jsem se ocitl, musím říct, že se cítím velmi dobře,“ řekl slovenskému webu cas.sk.

Po psychické stránce to pochopitelně nemá jednoduché. „Já ani nevím, jak se to dá zvládnout. Už jsem tu šest týdnů a už mi z toho normálně přeskakuje. Ale musím říct, že personál je fantastický, jako i celková péče,“ pochvaluje si.

Hryc už má za sebou dvě chemoterapie. „Po chemoterapii následovala transplantace kostní dřeně. Tento zákrok jsem podstoupil ve středu. Lékaři říkali, že čísla jsou výborná,“ konstatuje herec s tím, že dárce dřeně chce zůstat v anonymitě.

„Musím tu být potom ještě pár týdnů, protože jsem zbavený jakékoliv imunity. Takže budu muset být v prostředí, kde se nemohu ničím nakazit. Nebyla jiná možnost, jen chemoterapie a transplantace,“ dodal Hryc s tím, že dokonce odmítl nabídku lékařů, aby šel na pár dní domů.

Témata: Andrej Hryc