Princ William je taky jenom člověk: Tuhle vadu mu nikdo nezávidí!

Princ William 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. června 2020 16:40

I monarchové a členové šlechtických rodů jsou jenom lidé. Princ William nedávno přiznal, že ho trápí stejný problém jako spoustu z nás. Co je budoucímu britskému králi?

Členové britské královské rodiny sice mají výsadní postavení, jinak jsou to však v podstatě obyčejní lidé jako my, kteří řeší podobné problémy. Naposledy přiznal jistou vadu v novém dokumentu televize BBC princ William.

„Čím starší jsem, tím hůř vidím. K práci nenosím čočky, takže když promlouvám k davu lidí, nevidím je,“ přiznal budoucí král dle webu blesk.cz problémy se zrakem, které má opravdu hodně smrtelníků.

William ale na tom všem vidí jedno velké pozitivum, protože tak dokázal překonat jednu úzkost. V mládí totiž nenáviděl, když musel mluvit k většímu publiku. Kvůli potížím se zrakem to má nyní jednodušší.

„Na druhou stranu mi to neskutečně pomáhá, protože mě neznervózňují ničí pohledy, jelikož jsou všechny tváře rozmazané. Přečtu to, co potřebuju, celou místnost už nevidím. Moc mi to pomohlo s úzkostí,“ dodal princ.

Témata: Princ William královská rodina (gbr)