Clint Eastwood má 90 LET! Tohle jste o něm nevěděli!

Clint Eastwood na tiskové konferenci

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. května 2020 21:11

Clint Eastwood bezpochyby patří mezi největší hollywoodské legendy posledních několika desetiletí. Slavný herec a režisér slaví 90. narozeniny. Co všechno za těch devět desítek let zažil?

Legendární americký herec a režisér Clint Eastwood dnes slaví kulaté 90. narozeniny. Jeho spojení s filmem ale rozhodně nebylo samozřejmostí. Narodil se v San Francisku a jeho rodiče museli v letech hospodářské krize neustále kočovat za výnosnější prací. On sám začal vydělávat ve 13 letech.

Po ukončení studia v roce 1948 se živil mimo jiné jako pastevec, dřevorubec v Oregonu, topič a hrál na klavír v barech a kavárnách. V roce 1949 narukoval do armády, kde působil také jako plavecký instruktor a po návratu z vojenské služby studoval obchodní školu v Los Angeles.

Kromě toho byl nadšeným filmovým divákem a snažil se prorazit i v této oblasti. Již v polovině padesátých letech se objevil v malých rolích v druhořadých westernech či hororech. Zásadní zlom pak nastal díky rolím v Leoneho westernech, které z Eastwooda udělaly hvězdu.

Samostatnou kapitolu v jeho životě tvoří ženy a jeho sedm dětí. První manželství s Maggie Johnsonovou trvalo 25 let a narodil se z něj syn Kyle (jazzový muzikant) a dcera Alison. Podruhé se oženil v roce 1996 s o 35 let mladší televizní reportérkou Dinou Ruizovou, s níž má dceru Morgan. Kromě toho má další čtyři děti s nemanželských vztahů.

Eastwood se angažuje i společensky, je přívržencem republikánů a v letech 1986 až 1988 byl starostou kalifornského města Carmel. Městu pomohl k pozvednutí turistického ruchu a k otevření dětského oddělení v městské knihovně.

Témata: Clint Eastwood