Harry a Meghan: Důvod, proč už nejspíš nikdy neuvidí královnu!

Královna, vévodkyně Meghan a princ Harry 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. května 2020 11:20 | Aktualizováno: 31. května 2020 22:36

V těchto dnech vychází najevo, že princ Harry možná už nikdy neuvidí svou babičku. Dostat se v době koronavirové pandemie ke královně Alžbětě totiž není vůbec jednoduché. I její vnuk by musel dodržet velice striktní pravidla.

V pondělí to budou dva měsíce, co princ Harry s manželkou Meghan v podstatě přerušili styky s královskou rodinou, kterou se rozhodli definitivně opustit a přestěhovali se do zámoří. Uvidí se ještě někdy s panovnicí?

Podle nejnovějších informací z Velké Británie je možné, že ne. V okolí 94leté královny Alžběty totiž momentálně platí velice striktní pravidla. Harryho babička je kvůli novému koronaviru v přísné izolaci, která může podle odborníků navíc trvat ještě mnoho měsíců.

Zaměstnanci paláce musí před kontaktem s panovnicí dodržovat velice přísný režim, to samé by nejspíš momentálně platilo i pro prince a jeho ženu, pokud by se na návštěvu královny rozhodli vyrazit.

Před setkáním s královnou musí momentálně každý podstoupit test na přítomnost koronaviru, lidem se pochopitelně také měří teplota. Již týden před schůzkou je navíc nutné nastoupit do karantény. A je otázkou, zdali by Harry a Meghan projevili takovou ochotu.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Královna Alžběta II.