To by byl defintivní konec Queen! Kytarista Brian May byl blízko smrti!

Kytarista Queen Brian May 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. května 2020 14:48 | Aktualizováno: 26. května 2020 16:16

Legendární kapela Queen funguje i téměř 30 let po smrti výjimečného zpěváka Freddieho Mercuryho, ztráta dalšího člena by však nejspíš znamenala definitivní konečnou. Kytarista Brian May byl v těchto dnech blízko smrti. Co se mu stalo?

Kapela Queen v době pandemie vydala novou verzi legendárního hitu We Are The Champions věnovanou zdravotníkům bojujícím s nemocí covid-19, aniž by její členové tušili, že jeden z nich bude pomoc lékařů brzy potřebovat.

Dvaasedmdesátiletý kytarista Brian May ve videu na instagramu uvedl, že byl „velmi blízko smrti“ po nedávné srdečná příhodě. Připustil, že měl šok, když zjistil, že potřebuje operaci. Mohl prý i zemřít poté, co byl tento měsíc spěšně převezen do nemocnice s „malým“ infarktem.

„Myslel jsem si, že jsem zdravý chlapík. Ale ukázalo se, že mám tři ucpané tepny a hrozí mi zablokování zásobování srdce krví,“ svěřil se hudebník, kterému lékaři implantovali tři tzv. stenty, což jsou drobné trubičky udržující průchodnost tepen.

May fanoušky ujistil, že už je zcela zdráv. Nešlo přitom o jediný zdravotní problém, měl i velmi bolestivé zranění, o němž se původně domníval, že jde o natržený hýžďový sval. Ukázalo se však, že jde o skřípnutý sedací nerv. Na sociálních sítích se May svěřil, že ho trápí nepolevující bolest.

Témata: skupina Queen Brian May