Královna pořádně naštvala poddané: Zaplaťte, nebo…!

Královna Alžběta II. 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. května 2020 14:47 | Aktualizováno: 26. května 2020 9:05

Britská královna Alžběta pořádně naštvala některé poddané, protože se chová, jako by jí patřilo úplně všechno. Na jednom ze svých sídel rozhodla o vybudování něčeho, co se nelíbí místním ani turistům. O co jde?

Nejznámějšími sídly královny Alžběty jsou Buckinghamský palác a hrad ve Windsoru, ona sama má však v oblibě i Sandringham v hrabství Norfolk. Právě zde se však nedávno začalo s pracemi, které se poddaným vůbec nelíbí.

Turisté tu dříve parkovali na dvou parkovištích, kde se smělo stát úplně zadarmo. To už je ale minulost. Na parkování totiž byl zaveden jasně daný ceník – 3 libry za 2 hodiny, 5 liber za 4 hodiny a 7 liber za celý den.

Lidé začali parkovat podél cesty, což podle zdrojů webu listu The Sun přináší bezpečnostní riziko. Už na podzim se proto začalo se stavbou valu, který by to měl turistům znemožnit. Jenže nakonec si stěžuje především někdo úplně jiný.

Val si na místě nepřejí hlavně místní, např. James Bullmore se nechal slyšet, že to vypadá opravdu příšerně. Všechno ale nasvědčuje tomu, že přání panovnice bude naplněno, místním i turistům tak zbudou jen oči pro pláč.

Témata: Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)