Rána pro Meghan a Harryho! Musí zaplatit 70 MILIONŮ!

Meghan Markle 11

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. května 2020 9:55 | Aktualizováno: 23. května 2020 21:55

Celou Velkou Británií nedávno otřáslo zjištění, kolik stála rekonstrukce Frogmore Cottage, sídla prince Harryho a jeho ženy Meghan. O to víc, když se královský pár rozhodl přestěhovat se do zámoří a nově zrekonstruované sídlo opustit. Nyní ale Britové mohou být klidní, za to Meghan s Harrym se dostali do nepříjemné situace. Musí totiž celou opravu zaplatit ze svého.

Vyšlo najevo, že princ Harry se svou ženou utratili na úpravu svého sídla zhruba 70 milionů korun z kapes daňových poplatníků. Ještě víc však pobuřují informace, na co tuto částku, o které si naprostá většina lidí může nechat jen zdát, použili.

Vévodkyně Meghan prý podle zdrojů z okolí britské královské rodiny nechala na zahradách kolem domu vybudovat dvě obří oranžerie, které jsou velmi náročné na provoz, jelikož musí být dokonale vytápěny, aby se citrusy daly pěstovat za jakéhokoliv počasí.

Jen speciální sklo, které bylo použito při stavbě oranžerií, stojí podle odborníků až 290 tisíc korun. To ale zdaleka nebyl nejvyšší výdaj královského páru. Výměna kotle a všech podlah ve Frogmore Cottage odsála z účtu těžko uvěřitelný jeden a půl milionu korun.

Bylo také potřeba několik nemovitostí spojit do jedné, která nyní slouží jako domov pro královský pár a jejich čerstvě narozeného syna Archieho. Hlavní rekonstrukce trvala asi půl roku, některé práce na exteriéru ale pokračovaly déle.

A zbytečně. Meghan se totiž s Harrym ze sídla nakonec odstěhovali a hledají si bydlení ve Spojených státech. A to Brity vytočilo do běla. Naštěstí nyní mohou být klidní. Královský pár totiž peníze vrátí!

Sídlo Frogmore House budou splácet částkou 500 000 měsíčně po dobu více než deseti let. Vyplývá to z dohody mezi Buckinghamským palácem a párem, kterou odhalily zdroje deníku Daily Mail.

Témata: Meghan Markle Princ Harry Frogmore Cottage