Královna Alžběta: Neuvěřitelné! Tohle prý zvládá v 94 letech!

Královna Alžběta II. 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. května 2020 14:45

Královna Alžběta je dál pevně usazená na britském trůnu, ačkoliv v dubnu oslavila už 94. narozeniny. Navzdory vysokému věku stále zvládá věci, na kterých by si vylámaly zuby i o desítky let mladší ženy.

Čas od času si někdo dovolí vypustit do světa fámu o smrti britské královny Alžběty a někteří Britové mají tendenci tomu vzhledem k jejímu věku vždy na nějaký čas uvěřit. Vždyť nedávno oslavila už 94. narozeniny.

Členové britské královské rodiny mají dlouhověkost v genech. Současná panovnice prý dokonce stále zvládá činnosti, které se některé ženy nikdy nenaučí. „Dodnes si umí vyměnit sama převodovku a s oblibou řídí svůj terénní vůz,“ prozradila dle webu rozhlas.cz ve vysílání Českého rozhlasu novinářka Irena Cápová.

Odbornice na královskou rodinu připomněla, že královna se těmto věcem přiučila v armádě během druhé světové války, když pracovala jako automechanička. Dnes už si ji v montérkách umíme představit jen těžko.

Alžběta si na výběru oblečení dává záležet. „Sama královna dodržuje vždy několik pravidel. Chodí zásadně v pestrých barvách. Je to proto, aby byla vidět v davu a její poddaní jí mohli rychle najít,“ vysvětlila novinářka.

Témata: Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)