Princ Charles promluvil k Britům: Budete pracovat do úmoru!

Princ Charles 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. května 2020 20:19

Vážení členové britské královské rodiny mají ve zvyku v těžkých chvílích promlouvat k lidu. V těchto dnech to učinil princ Charles, který by se měl stát příštím králem. O co poddané žádá?

Britský princ Charles podpořil kampaň, s jejíž pomocí se vláda snaží přesvědčit obyvatele, aby v koronavirové krizi podpořili farmáře a pomohli jim se sezónním sběrem vypěstovaného ovoce a zeleniny. Kvůli cestovním restrikcím budou britskému zemědělství letos chybět desetitisíce dělníků, kteří dříve do Británie jezdili za prací zejména z východní Evropy. 

Podle následníka trůnu je potřeba, aby nyní přiložili ruku k dílu Britové. "Jídlo nevzniká nějakým kouzlem, je výsledkem práce našich zemědělců a pěstitelů," řekl princ ve videu, které se objevilo na jeho oficiálním účtu na instagramu.

 "V následujících měsících bude potřeba tisíců lidí, kteří pomohou sbírat úrodu... Nepochybuji o tom, že to bude monotónní a často úmorná práce. Ale je velice důležité, že v dobách globální pandemie přispějete ke úsilí celého národa," zdůraznil.

Vláda zahájila kampaň nazvanou Sbírej pro Británii (Pick for Britain) minulý měsíc poté, co se ukázalo, že zemi letos budou výrazně chybět pracovní síly v zemědělství. Odhaduje se, že v období od dubna do října britští farmáři potřebují 70.000 až 90.000 lidí pro zajištění výsadby, sběru úrody a jejího zpracování. 

Témata: Král Charles III. (Karel III.) královská rodina (gbr)