Andrej Hryc bojující s leukémií se ozval z nemocnice: Lidé jsou blbí!

Andy Hryc, autor: Petr Novák

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

15. května 2020 16:54

Slovenský herec Andrej Hryc (70), kterého dobře znají i čeští diváci, má stejnou nemoc, které loni podlehl legendární zpěvák Karel Gott (†80) – akutní leukémii. Už víc než měsíc proto leží v nemocnici, boj se zákeřnou nemocí ale rozhodně nevzdává!

Není to tak dávno, co dcera Andreje Hryce Wanda prostřednictvím médií a sociálních sítí prosila veřejnost o dárcovství krve, které má její otec nedostatek. Jak se ale zdá, herec, který se objevil například také v seriálu Ulice, neztrácí optimismus. „Co se týče krve, nevím, ale právě mi nějaká teče do žíly, tak se asi podařilo najít,“ směje se.

„Mám se aktuálně velmi dobře. Víte, není to ideální, protože jsem v nemocnici a už to nemůžu vydržet. Čtyři týdny nevydržím ani v hospodě," žertoval pro slovenský server Pluska.sk.

Měsíc v nemocnici se na něm podepsal, prostorově výraznější Hryc totiž dost zhubl. Navíc po celou tu dobu neviděl nikoho z rodiny, chodí za ním totiž jen zdravotníci.

A i když má od doktorů naordinovaný hlavně odpočinek, neznamená to, že by herec, který v minulosti působil v politice i diplomacii, nesledoval aktuální dění.

„Celé dny ležím, mám tu u sebe telefon, počítač, sleduji zejména televizi. Nařídili mi hlavně hodně spát, tak se snažím. Velmi sleduji dění ve světě, ale zejména justici zku*venou slovenskou a politiku," dodal herec odhodlaně.

Navíc přidal hodně drsný vzkaz pro všechny, kteří ignorují preventivní prohlídky. „No co se obecně týká nyní preventivních prohlídek u lékařů, jsou stále podceňovány, hodně mých kamarádů je podcenilo a nyní jim musím nosit květiny na hřbitov. Je to v dnešních časech tak, lidé jsou blbí, nechodí k lékaři. Je to syndrom zkaženého zubu. Když máte zkažený zub, je třeba jít k lékaři. Když nepůjdete, tak o něj přijdete,“ varuje Hryc.

Témata: Andrej Hryc Slovensko