Královně zvoní umíráček? Na veřejnosti už se možná nikdy neukáže!

Královna Alžběta II. 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. května 2020 10:20 | Aktualizováno: 11. května 2020 21:21

Koronavirová epidemie má své dopady i na britskou královskou rodinu, princ Charles se dokonce nakazil. Jeho matka, královna Alžběta, už se zase možná nikdy neobjeví na veřejnosti. V takovém případě by se totiž ocitla v ohrožení života.

Královna Alžběta je od momentu vypuknutí koronavirové epidemie ve Velké Británii v izolaci na hradě Windsor. Podle informací webu britského listu The Sun je velice pravděpodobné, že se její pobyt na tomto sídle ještě pořádně protáhne.

Zaměstnanci paláce se prý připravují na scénář, podle kterého by hrad neopustila během celého léta. Podle královského životopisce Andrewa Mortona se panovnice zatím nemůže vrátit k běžným královským povinnostem. „Je to smutné, ale nevidím možnost, jak by královna mohla pokračovat ve své běžné práci,“ řekl dle serveru.

„Covid-19 jen tak nezmizí a bude tu s námi měsíce, možná i roky. Byl by to příliš velký risk pro královnu, kdyby se zase začala pravidelně setkávat s lidmi. Takové riziko si nemůže dovolit. Kdyby to chytila, může to být fatální,“ dodal Morton.

Královna už nechala zrušit veškerý svůj program do podzimu, včetně oficiální oslavy svých narozenin známé jako Trooping the Colour. Poddaní ji nejspíš uvidí pouze prostřednictvím televizních obrazovek.

Témata: Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)