Vévodkyně Kate: Ostrý spor se závistivou tchyní Camillou?!

Kate Middleton 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. května 2020 15:20 | Aktualizováno: 7. května 2020 21:10

Vévodkyně Kate a Camilla mají teoreticky obě nárok na jeden konkrétní titul, je však dost pravděpodobné, že ho bude smět užívat jen jedna z nich. Britové se obávají, že z toho budou velké problémy.

Říká se, že vycházet s tchyní není jednoduché. Ve vztahu vévodkyň Kate a Camilly může být důvod ke vzájemným antipatiím titul, který jedna z nich v budoucnu s jistotou získá, zatímco ta druhá nejspíš ne.

Podle královského experta Richarda Fitzwilliamse se manželka prince Charlese po jeho nástupu na trůn dočká jiného titulu, než bývá zvykem, navzdory tomu, že už si ji národ oblíbil kvůli jejímu pracovnímu nasazení i faktu, že dělá prince šťastným.

„Teprve nedávno bylo potvrzeno, že Camilla se stane princeznou manželkou, nikoliv královnou manželkou. Princezna manželka je něco, co tu nikdy v historii nebylo, museli to vymyslet. Lidé si přitom mysleli, že bude normálně královnou. Za všechno může pozadí s Dianou,“ vysvětlil odborník webu express.co.uk.

Zato u manželky prince Williama nebude po jeho nástupu do čela britské monarchie nebude o jejím titulu žádných debat. „Kate bude královnou manželkou,“ dodal Fitzwilliams.

Témata: Kate Middleton Camilla Parker-Bowles královská rodina (gbr)