Princ William si zase jednou získal Brity: Pomohl získat miliony na dobrou věc!

Kate a William 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. dubna 2020 21:11

Prince Williama mají Britové hodně rádi a vnuk královny Alžběty dělá všechno pro to, aby o jejich přízeň nepřišel. Následník trůnu poddané potěšil i v posledních dnech, když pomohl získat velké množství peněz.

Členové britské královské rodiny dávají všemožně najevo, že jsou tu v těžkých chvílích epidemie koronaviru pro poddané. Kuráž se lidem snaží dodat královna Alžběta i princ William. 

Následník trůnu se minulý týden zúčastnil natáčení zábavního pořadu Big Night In. Skeči, který vnuk panovnice natočil se Stephenem Fryem, se dostalo zvláštní pozornosti. O čem scénka byla? 

Vévoda z Cambridge si v ní Lordovi Melchettovi, postavě z britského sitcomu Černá zmije (Blackadder) ztvárněné právě Fryem, stěžuje mimo jiné na problémy se vzděláváním dětí doma. Následník britského trůnu v závěru skeče naznačí, že na sobě nemá boty, ponožky, ani kalhoty.

Díky pořadu se podařilo vybrat na charitu více než 27 milionů liber. Ministr financí Rishi Sunak přitom slíbil, že vláda vybranou částku zdvojnásobí. Vybrané peníze dostanou charitativní organizace Children in Need a Comic Relief, které je následně rozdělí místním charitám a projektům po celé Británii.

Témata: Princ William královská rodina (gbr)